Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sterke dorpen, leefbare dorpen

05-10-2017- 19:30

Uitnodiging

Sterke dorpen, leefbare dorpen – wat is uw rode draad voor Westerkwartier?

In november 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Voor het eerst gaan de kiezers van Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek naar de stembus om samen één nieuwe raad te kiezen. Hoe gaat dat nieuwe Westerkwartier er uit zien? Hoe versterken we de sociale en economische structuur van dit gebied van dorpen, coulissen, bossen, kwelders, dijken en rivieren? Hoe wordt het Westerkwartier nog meer het ‘beste’ kwartier om te wonen, werken en te recreëren? Daarover organiseert de PvdA dit najaar vijf bijeenkomsten onder het motto: ‘PvdA: De rode draad in het Westerkwartier’.

Graag nodigen wij u uit voor de tweede discussieavond over het thema Sterke dorpen en Leefbaarheid. U bent van harte welkom om donderdag 5 oktober vanaf 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) in Dorpshuis De Rotonde, Bloemersmastraat 1B in Niekerk mee te discussiëren.

Samenleven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Vier gemeenten, 41 dorpen, 60.000 inwoners gaan samen op in een nieuwe gemeente. Hoe organiseren we het zo dat iedereen zich betrokken blijft voelen bij zijn/haar leefomgeving? Voelen mensen zich gehoord en gezien, pakken zij de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen dorp? Hoe gaan we om met de spanning tussen gemeentelijke, dorps- en individuele verantwoordelijkheid? En: Wat maakt een dorp (en uiteindelijk de gemeente) prettig leefbaar? Na een inleiding van Ingrid Wagenaar (Teammanager Stads-, Dorps- en Bedrijfscontacten gemeente Súdwest-Fryslân), Elly Pastoor (wethouder dorpenbeleid gemeente Grootegast) en Nico Boele (boswachter Staatsbosbeheer) is er ruimte voor een dialoog tussen de zaal en de sprekers.

De andere thema’s die dit najaar aan bod komen zijn

  • Sociale zekerheid (11 oktober in Marum)
  • Betaalbaar wonen (2 november in Marum)
  • Lokale economie (16 november in Leek)

Iedereen is welkom op deze avonden. De PvdA stelt mede op basis van de opbrengst van deze bijeenkomsten haar verkiezingsprogramma 2019-2022 vast. Over dat programma beslissen uiteindelijk de leden van onze partij. Maar dit is het moment voor u en/of uw organisatie om mee te praten.

De toegang is gratis en een kopje koffie of thee krijgt u van ons. We zien u graag op 5 oktober!

Met vriendelijke groet,

Bestuur en fracties PvdA Westerkwartier

http://www.pvdawesterkwartier.nl/

Gegevens

Datum:
05-10-2017
Tijd:
19:30

Organisator

PvdA

Locatie

Dorpshuis de Rotonde
Bloemersmastraat 1 B
Niekerk, groningen Nederland
+ Google Maps