EVEN VOORSTELLEN: Mark Veenstra

In aanloop naar de Raadsverkiezingen 2022 worden er In de rubriek “Even voorstellen” in de komende weken elke week kandidaten voorgesteld die namens de PvdA Westerkwartier op de kandidatenlijst staan. Hierbij stellen we Mark Veenstra voor.

PvdA. Thuis in het Westerkwartier.

Ik ben Mark Veenstra en woon met mijn gezin (vrouw en drie kinderen) in Zuidhorn. In het dagelijks leven ben ik retailmanager, waarbij ik naast het stimuleren van de verkoop d.m.v. training en coaching, ook aandacht heb voor het verbeteren van processen en procedures, om het werk voor ondernemers en verkopers zo makkelijk mogelijk te maken.

Ik zie mijn rol als volksvertegenwoordiger als een belangrijke, eervolle en verantwoordelijke functie. Ik zit er om goede dingen te bereiken voor alle inwoners. En vooral voor diegenen die soms een beetje hulp nodig hebben. Inmiddels voel ik me prima op mijn plek in het lokaal bestuur, ik sta met mijn ‘poten’ in de klei en ik praat graag mét mensen in plaats van óver hen. Ik wil mij de komende periode vooral inzetten voor onderwerpen als financiën, ruimtelijke ordening en de energietransitie. Vooral die laatste heeft nogal wat impact op onze toekomst. Immers, we gaan uiteindelijk van het gas af, maar hoe gaan we ons landschap en onze omgeving vervolgens inrichten? En hoe zorgen we ervoor dat deze omschakeling voor iedereen betaalbaar blijft? Er gebeurt al heel veel, maar voor veel mensen is het soms te ingewikkeld of onbetaalbaar om mee te kunnen doen. Ik zie een grote rol voor ons om inwoners hierin mee te nemen en hulp en ondersteuning te bieden in de breedste zin. Zowel op het gebied van voorlichting als van financiering.

Namens de PvdA zet ik mij er graag voor in om de kloof tussen arm en rijk niet groter te laten worden. Inwoners kunnen zich warm thuis voelen in het Westerkwartier.

Mark is gekoppeld aan het kernpunt: Duurzaamheid

2. Mark Veenstra