EVEN VOORSTELLEN: Myra Eeken-Hermans

In aanloop naar de Raadsverkiezingen 2022 worden er In de rubriek “Even voorstellen” in de komende weken elke week kandidaten voorgesteld die namens de PvdA Westerkwartier op de kandidatenlijst staan. Hierbij stellen we Myra Eeken-Hermans voor.

PvdA. Thuis in het Westerkwartier.

Ik ben Myra Eeken-Hermans en woon met mijn gezin (man en twee zoons) vanaf 2001 in Grootegast. Sinds 2016 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik ben een verbinder en met mijn communicatie adviesbureau help ik opdrachtgevers hun verhaal te vertellen.

De politiek gaat iedereen aan. Maar soms voelt het zo ver weg. Dat is waarom ik opnieuw (ruim 10 jaar was ik gemeenteraadslid van de voormalige gemeente Grootegast) deel wil uitmaken van de gemeenteraad: om op te komen voor iedereen die dat zelf niet kan. Om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te begrijpen. Om mensen met elkaar en met instanties en mogelijkheden te verbinden. Om diegene die dat nodig heeft een steuntje in de rug te bieden. Ik zet me ervoor in om kansongelijkheid te onderkennen en te veranderen in kansengelijkheid. Iedereen zou dezelfde kansen moeten hebben om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Dat begint al op jonge leeftijd, op de peuterspeelzaal, de basisschool, maar dat gaat het leven lang door. Ook voor ouderen is het belangrijk om een prettig leven te hebben met voorzieningen in de buurt die voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn.

Wonen onder een betaalbaar dak. Geen kinderen meer die in armoede moeten opgroeien. We zien iedereen en kijken naar elkaar om.

Myra is gekoppeld aan het kernpunt: Kansengelijkheid

3. Myra Eeken-Hermans