EVEN VOORSTELLEN: Nicole Cox

In aanloop naar de Raadsverkiezingen 2022 worden er In de rubriek “Even voorstellen” in de komende weken elke week kandidaten voorgesteld die namens de PvdA Westerkwartier op de kandidatenlijst staan. Hierbij stellen we Nicole Cox voor.

PvdA. Thuis in het Westerkwartier.

Ik ben Nicole Cox en ben in de afgelopen jaren veel verhuisd, kriskras door heel Nederland. Van Boxmeer naar Amsterdam, van Amsterdam naar Visvliet, van Visvliet naar Vries en van Vries naar Lutjegast. Na al die verhuizingen heb ik nu eindelijk een plek gevonden waar ik met mijn jonge gezin wil blijven. Nu het Westerkwartier mijn nieuwe thuis is wil ik me ook heel graag inzetten voor deze prachtige gemeente. Ik wil dat mijn kinderen hier fijn kunnen op groeien, met goed onderwijs, dichtbij, goede verbindingen met het openbaar vervoer, veel groen en natuur en veilige fietspaden. Maar ik wil dit niet alleen voor mijn eigen kinderen. Ik vind het belangrijk dat elke kind dezelfde kansen krijgt. Dat, ook als er thuis even wat minder te besteden is, kinderen nog steeds naar de voetbalclub kunnen, dat ze voldoende uitdaging krijgen op school en in hun omgeving en dat er elke dag een gezonde maaltijd op tafel staat. Het zou niet moeten uitmaken waar je vandaan komt of wat je ouders doen. Daarom vind ik het zo schrijnend dat ook hier in het Westerkwartier armoede vaak nog van ouder op kind wordt doorgegeven. Ik zou me in de gemeenteraad graag willen inzetten om dit te doorbreken.

In het dagelijkse leven werk ik als projectleider voor de provincie Groningen aan de energietransitie. Daar zet ik mij vooral in voor de verduurzaming van woningen en gebouwen. Verduurzaming begint altijd bij isoleren. Naast dat het goed is voor het milieu zorgt het ook voor minder tocht in huis en meer comfort. Aan het einde van de maand scheelt het daarnaast ook al snel een paar tientjes op de energierekening. Het zou voor iedereen heel makkelijk moeten worden gemaakt om hier mee aan de slag te gaan. Inwoners moeten eenvoudig deskundig advies kunnen krijgen over wat ze het beste kunnen doen om energie te besparen, hoe ze subsidie kunnen aanvragen en hoe je de maatregelen kan financieren. We moeten met de energietransitie juist beginnen bij huishoudens met een laag inkomen omdat het een ideale manier is om je vaste lasten omlaag te krijgen. Zo zorgen we voor elkaar, voor het klimaat en voor de generaties na ons.

Nicole Cox is gekoppeld aan het kernpunt: Natuur en landschap

5. Nicole Cox