Pluim van de PvdA voor Tineke Slagter

Zuidhorn – Dinsdag 8 maart 2022 reikte Myra Eeken-Hermans, kandidaat raadslid PvdA Westerkwartier, de speciale Internationale Vrouwendag-Pluim uit aan voormalig huisarts en eerste kamerlid voor de SP, Tineke Slagter-Roukema uit Zuidhorn.

De Pluim wordt door de PvdA Westerkwartier uitgereikt aan Westerkwartierders die een belangrijke rol spelen in het leven van anderen en zo bijdragen aan een sociaal Westerkwartier. Deze speciale editie van de Pluim reikt de PvdA uit aan een vrouw die een voorbeeldrol vervult voor andere vrouwen of die een inspiratie is voor anderen om vrouwen beter op weg te helpen.

Tineke Slagter heeft zich eerst in Niekerk en vanaf 1991 in Zuidhorn o.a. ingezet voor vrouwen en mensen uit andere culturen. In haar rol als huisarts kon ze zich heel goed bezig houden met mensen die extra zorg nodig hadden. Op 21 januari van dit jaar sloot ze haar functie als verloskundig actieve huisarts af met het begeleiden van de geboorte van ‘haar’ laatste baby. “Ik vond het heel fijn om deze belangrijke stap in het leven van vrouwen te mogen begeleiden.” Ook landelijk heeft ze zich ingespannen om de kwaliteit van de zorg in Nederland op een hoog niveau te houden. Eerst als voorzitter van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) en van 2003 tot 2015 als lid van de Eerste Kamerfractie voor de SP. “Ik werk vanuit solidariteit met een links hart voor gelijkheid en gelijkwaardigheid. Dat hoeft wat mij betreft geen eerbetoon of ceremonie, maar ik vind het wel mooi om op deze manier de solidariteit voor onze medemens te laten horen. Juist nu.”

Achtergrond

Internationale Vrouwendag is een dag waarop altijd verschillende namen naar boven komen. Zoals Belle van Zuylen en Aletta Jacobs. Twee vrouwen die hun tijd ver vooruit waren en daarmee de weg bereid hebben voor de vrouwen van vandaag. Maar ook van de Dolle Mina’s en Hedy d’Ancona. Die in onze recente geschiedenis hebben gestreden voor de verworvenheden die we nu zo normaal vinden. Wat een voorbeelden zijn zij voor ons.

Ook in deze tijd zijn er vrouwen waar anderen op alle dagen van het jaar wel even aan denken. Omdat zij iets doen wat soms wel vanzelfsprekend lijkt, maar het niet is. Dat is van onschatbare waarde. Daarom wil de PvdA deze vrouwen juist vandaag enorm bedankten. Zodat we op Internationale Vrouwendag niet alleen stilstaan bij alles wat Hedy en Aletta voor ons hebben betekend. Maar ook bij de mensen die vandaag in ons dagelijks leven onmisbaar zijn

Fotobijschrift: Tineke Slagter-Roukema (rechts) ontvangt de Pluim van de PvdA van kandidaatraadslid voor de PvdA Myra Eeken-Hermans in de vorm van een prachtige bos rode rozen.