PvdA lid Lodewijk Hoogstra ontvangt Koninklijke Onderscheiding

ZUIDHORN-Afgelopen 26 april werd ons actieve lid Lodewijk Hoogstra verrast. Toen burgemeester Swart de raadzaal binnenkwam, begon het hem te dagen : een lintje. Burgemeester Swart roemde Lodewijk (op de foto staat Lodewijk helemaal rechts (voor deze ene keer), in karakteristiek rood tenue, om zijn omvangrijke carrière als vrijwilliger. Naast zijn werk bij de Belastingdienst heeft hij talrijke functies in het verenigingsleven vervuld. Zo zat hij bijvoorbeeld in de redactie van het maandblad van de VVV-Zuidhorn en is hij lid van de werkgroep Roemenië.

In het bestuur van de PvdA-afdeling Zuidhorn heeft Lodewijk zich ingezet als secretaris en na de fusie tussen de vier Westerkwartier afdelingen van de PvdA blijft hij zich inzetten. Zo verzorgt hij de rozen voor de oudere leden op 1 mei, de bloemstukken tijdens de dodenherdenking op 4 mei en gaat hij nog altijd mee op campagne. Bovendien zorgt Lodewijk door zijn goede contacten in het dorp voor een ruime input richting de Zuidhorner raadsfractie.  

Ondanks zijn lidmaatschap in orde van Oranje-Nassau, gaat Lodewijk niet achter de geraniums zitten. Zo is hij nog volop actief voor de Seniorenvereniging Westerkwartier en is hij bestuurslid van de buurthuiskamer Zuidhorn.