Soamloop over Wonen

Opende – Kandidaten van GroenLinks en PvdA Westerkwartier en hun kandidaat wethouder spraken vrijdag gezamenlijk met experts op het gebied van wonen tijdens de derde en laatste Soamloop.

Janneke Klijn (directeur woningcorporatie Wold&Waard), Liekel Boer (directeur Grunn Dak), Klaas Lindeboom (woonzorgcentrum Het Hooge Heem Grootegast) en Peter Prak (Knarrenhof) spraken o.a. over de woningcrisis, leefbaarheid, sociale cohesie, Knarrenhof en groene daken in het sfeervolle Barontheater in Opende. Van elke spreker is een klein stukje van zijn/haar inbreng vastgelegd in een minidocumentaire die later op sociale media zal worden vertoond.

Voor de deelnemers was het heel waardevol zo bijgepraat te worden. Kandidaten GroenLinks en PvdA: “Het geeft ons nog meer informatie die we in de komende raadsperiode goed kunnen gebruiken.”

Wonen is een van de drie acties in het gezamenlijk ‘Plan Westerkwartier’ van GroenLinks en PvdA. Daarin staat dat we inzetten op het voor elkaar krijgen van extra woonruimten, betaalbare duurzame huurwoningen, herbestemmen van leegstaande en vrijkomende gebouwen en een programma van samenhangende wijk- en dorpsverbetering.

Fotobijschrift: Janneke Klijn (Wold&Waard) voor het BaronTheater in gesprek met Klaas Wybo van der Hoek. (Foto: Myra Eeken-Hermans)