Straatnaambordje voor wethouder bij bespreking centrumvisie Zuidhorn

Op woensdag 27 september 2023 is de integrale Centrumvisie Zuidhorn als stedenbouwkundig toetsingskader voor het centrum van Zuidhorn voorgelegd aan de Raad.

Het gaat om de drie pleinen: Overtuinen, Dorpsvenne en Holtplein. Zoveel stenen als daar nu liggen kan echt niet meer en rood moet echt gecombineerd gaan worden met groen. En onze inwoners zitten ook nog eens te springen om meer woonruimte. Er moet snel iets gebeuren en dat moet zichtbaar en voelbaar worden. PvdA en GroenLinks kunnen de drie hoofddoelen woningbouw, klimaataanpassing en groen van harte ondersteunen. “Het streven moet zijn om het dorpse karakter van Zuidhorn te behouden en daar waar dat kan te versterken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we elkaar op ooghoogte kunnen ontmoeten. Een mooie uitdaging voor stedenbouwkundigen!”, aldus de beide fracties.

De wens om het zogenaamde ‘Rode Plein’ om te dopen tot Plein van de Verbinding Rood-Groen waar bebouwing en zorg voor klimaat en milieu samen gaan, werd op een ludieke manier gebracht. De raadsleden Mark Veenstra (PvdA) en Klaas-Wybo van der Hoek (GroenLinks) overhandigden een straatnaambordje aan wethouder Hans Haze met de naam “Plein van de Verbinding”.

Klik op: Centrumvisie Zuidhorn als stedenbouwkundig toetsingskader om de gehele bijdrage van PvdA en GroenLinks te lezen.

Bijschrift bij de foto: Uitreiking straatnaambordje aan wethouder Hans haze in het midden met links raadslid Klaas-Wybo van der Hoek (GroenLinks) en rechts raadslid Mark Veenstra (PvdA)

Bijschrift bij de foto: Uitreiking straatnaambordje aan wethouder Hans haze in het midden met links raadslid Klaas-Wybo van der Hoek (GroenLinks) en rechts raadslid Mark Veenstra (PvdA).