Videoverslag Soamloop Wonen PvdA en GroenLinks Westerkwartier

Kandidaten van GroenLinks en PvdA Westerkwartier en hun kandidaat-wethouder laten zich informeren door deskundigen op het gebied van wonen tijdens een Soamloop. GroenLinks en PvdA willen in de komende periode alles op alles zetten om de wooncrisis in Westerkwartier op te lossen. Hieronder een kort videoverslag van deze Soamloop. Tekst gaat door onder het filmpje.

Als deskundigen waren te gast: Janneke Klijn (directeur woningcorporatie Wold&Waard), Klaas Lindeboom (directeur woonzorgcentrum Het Hooge Heem Grootegast) en Peter Prak (Voorman en Projectmaker Knarrenhof). Zij spraken onder meer over de woningcrisis, leefbaarheid, sociale samenhang, Knarrenhof en groene daken in het sfeervolle Barontheater in Opende.

Wonen is een van de drie acties in het gezamenlijk ‘Plan Westerkwartier’ van GroenLinks en PvdA. Daarin staat dat we inzetten op het voor elkaar krijgen van extra woonruimten, betaalbare duurzame huurwoningen, herbestemmen van leegstaande en vrijkomende gebouwen en een programma van samenhangende wijk- en dorpsverbetering.