Bijzondere raadsvergadering: coalitieakkoord aangenomen en installatie nieuw college

Op woensdagavond 13 juli 2022 heeft de raad afscheid genomen van Elly Pastoor als wethouder en is Bé Schollema geïnstalleerd als nieuwe wethouder namens de PvdA en GroenLinks.

Dit gebeurde tijdens een zeer druk bezochte bijzondere raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidhorn.

Elly werd eerst toegesproken door burgemeester Ard van der Tuuk. Vervolgens werd Elly toegesproken door onze fractievoorzitter Sandra de Wit. En daarna nam Elly zelf ook nog het woord. Elly is nu met pensioen en komt na jaren van hard werken aan andere dingen toe. Het gaat haar goed en in gezondheid.

Daarna kregen de raadsleden na een uitgebreide toelichting kans om vragen te stellen en opmerkingen te maken over het coalitieakkoord en de samenstelling van het college voordat het coalitieakkoord in stemming werd gebracht. Het coalitieakkoord werd aangenomen.

Vervolgens stelden alle voorgedragen wethouders zich voor aan de aanwezigen in de raadzaal. Na het afleggen van de eed of de belofte door de wethouders is het nieuwe college een feit. Wij wensen Bé en zijn collega s in het college heel veel succes.

Hieronder een foto impressie van deze bijzondere raadsvergadering.