Even voorstellen: Henrica Bergsma

In de aanloop naar de Raadsverkiezingen 2022 worden er In de rubriek “Even voorstellen” in de komende weken elke week kandidaten voorgesteld die namens de PvdA Westerkwartier op de lijst staan. Hierbij stellen we Henrica Bergsma voor.

PvdA. Thuis in het Westerkwartier.

Ik ben Henrica Bergsma en woon met mijn gezin (man, kinderen, kleinkinderen) in Marum. In het dagelijks leven ben ik bezig met alles wat te maken heeft met sportlocaties, opleidingen, regelgeving, zwembaden, het Nationaal Plan Zwemveiligheid, managen etc. Mijn hobby’s zijn fotografie, duiken en politiek.

Ik zet mij politiek al enkele jaren in voor de PvdA en vind het ontzettend belangrijk dat ik er voor iedereen kan zijn en mij met betrekking tot de ontwikkeling van allen kan inzetten.

Speerpunten voor mij zijn duurzaamheid (bijvoorbeeld gasloos bouwen), inclusief onderwijs (echt voor iedereen) en het blijven actualiseren van het sportakkoord, waarbij het natuurlijk begint bij het kind en de persoonlijke en sociale ontwikkeling. Bewegen en sporten is voor iedereen belangrijk. Of je nu arm of rijk bent, jong of oud bent, maar ook of je beperkingen hebt of niet.

Ook zet ik mij in voor gelijkwaardige salarissen en ben ik o.a. actief bij de vakbonden. Veiligheid, op alle fronten, heeft ook mijn grote aandacht en ik zet me graag in voor kansengelijkheid en het welzijn van iedereen in het Westerkwartier.

Henrica is gekoppeld aan het kernpunt: Gezondheidsbeleid

7. Henrica Bergsma