Even voorstellen: Hans Koenders

In aanloop naar de Raadsverkiezingen 2022 worden er In de rubriek “Even voorstellen” in de komende weken elke week kandidaten voorgesteld die namens de PvdA Westerkwartier op de kandidatenlijst staan. Hierbij stellen we Hans Koenders voor.

PvdA. Thuis in het Westerkwartier.

Ik ben Hans Koenders en woon in Marum. Sinds 2010 zit ik onafgebroken in de gemeenteraad, natuurlijk eerst in Marum en sinds 2019 in het Westerkwartier. Ik was voor de herindeling en dat ben ik nog steeds. Als gemeenteraadslid voel ik mij vooral volksvertegenwoordiger. Speelt er wat, dan ga ik erop af en zorg ik dat ik een flink netwerk heb. Niet alleen in de voormalige gemeente Marum maar in het hele Westerkwartier. Het is mijn drive om problemen van bewoners naar de gemeente te brengen en te zoeken naar oplossingen die acceptabel zijn. Ik ben er trots op dit soort dingen voor onze PvdA te kunnen doen. Lijntjes die gelegd zijn hou ik vast, zodat we ook kunnen volgen of de oplossingen echt gewerkt hebben.

Ik heb me altijd sterk gemaakt voor woningbouw. In Marum is door mijn moties een starterslening gerealiseerd en hebben we de grondprijzen verlaagd. De laatste twee jaar ben ik actief met een Knarrenhof in Marum. Hier gaat het over huur, sociale koop en koop aangevuld met Tiny houses. Rond is het nog niet maar het gaat lukken dat weet ik zeker. Ook ben ik op andere plaatsen in gesprek om te bekijken of dit ook daar mogelijk is. Dit soort initiatieven zijn hartstikke belangrijk om een doorstroming in de woningmarkt te krijgen. Verder maak ik me hard voor een hartveilig Westerkwartier door zoveel mogelijk AED’s toegankelijk te maken. Kortom, ik ben een sociaal democraat in hart en nieren. Natuurlijk moet alles betaalbaar zijn maar als ik moet kiezen tussen mensen of geld, kies ik voor mensen.

Hans is gekoppeld aan het kernpunt: Leefbare dorpen

6. Hans Koenders