EVEN VOORSTELLEN: Sandra de Wit, lijsttrekker

In aanloop naar de Raadsverkiezingen 2022 worden er In de rubriek “Even voorstellen” in de komende weken elke week kandidaten voorgesteld die namens de PvdA Westerkwartier op de kandidatenlijst staan. Hierbij stellen we Sandra de Wit, onze lijsttrekker, voor.

PvdA. Thuis in het Westerkwartier.

Ik ben Sandra de Wit en ik woon met mijn gezin (man en drie dochters) sinds 1997 in Leek, in de prachtige gemeente Westerkwartier.

Ik reed onlangs door een groot deel van onze gemeente en realiseerde me hoe ik me er thuis voel. Het mooie en diverse landschap maar ook de sfeer en omgang met elkaar. En juist dat met elkaar, er zijn voor de ander, zo nodig zorgen voor elkaar in de mooie gemeente is waarvoor ik me opnieuw kandidaat stel als raadslid en fractievoorzitter. Wij kunnen met elkaar deze mooie gemeente nog een beetje mooier maken. Dat moeten we samen doen, uitgaand van de kracht van onze inwoners en van de wens van ons allen om de gemeente nog socialer te maken.

Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ik sta voor een eerlijke en bereikbare gemeente die inwoners ondersteunt waar en wanneer ze dat nodig hebben. Ik geloof dat de basis voor gelijke kansen is te vinden in het onderwijs. Hierin ligt een sleutel in het keren van armoede, een erg belangrijk PvdA speerpunt. De diversiteit in de gemeente zowel qua omgeving, landschappelijk als cultureel is een groot goed en verdient aandacht en verdere ontwikkeling.

In het dagelijks leven ben ik verpleegkundig specialist en ik weet uit ervaring dat er veel druk staat op de zorg. Wij willen dat de zorg bereikbaar en van goede kwaliteit blijft op die plekken waar onze inwoners wonen.

Sandra is gekoppeld aan het kernpunt: Betaalbaar wonen

1. Sandra de Wit