GroenLinks en PvdA bij Kledingbank Maxima

Westerkwartier – GroenLinks en PvdA Westerkwartier brachten maandag 31 januari een gezamenlijk werkbezoek aan kledingbank Maxima Westerkwartier. De kandidaten van beide partijen lieten zich bijpraten over de activiteiten en werkwijze van kledingbank Maxima, de grote aantallen klanten, de vele uitgegeven kledingstukken en de wensen voor de toekomst. “Fijn dat een groep enthousiaste vrijwilligers deze winkel zo mooi inricht en de klanten uit de doelgroep aan mooie kleding helpt. Het is een heuse modezaak, alleen de kassa ontbreekt,” reageerden de bezoekers.

Armoede is een van de drie speerpunten in het gezamenlijk ‘Plan Westerkwartier’ van GroenLinks en PvdA. “We streven naar een gemeente waarin voedsel- en kledingbanken overbodig zijn. Zo lang deze wel nog nodig zijn, worden ze door de gemeente gesubsidieerd.”

Fotobijschrift: v.l.n.r. Mark Veenstra (PvdA), Annemiek KleinJan (GL), Gré Schonewille en Martha Oostenbrug (bedrijfsleidsters Maxima), Aartjan Feitsma (GL), Natasja Bennink (GL) en Sandra de Wit (PvdA) voor de mooie winkel van kledingbank Maxima in Grootegast. (Foto: Myra Eeken-Hermans)