Ledenvergadering stelt programma en kandidatenlijst vast

Na afloop is het even dringen geblazen: penningmeester Simon Jelsma kiekt de enthousiaste leden voor een mooie groepsfoto. Dus wringt iedereen zich na afloop op de stoep naast Dorpshuis de Welle in de Wilp. Daarna legt Simon ook nog de eerste zeven van de nu vastgestelde kieslijst op de gevoelige plaat vast. Laat de verkiezingen voor de gemeenteraad nu maar komen.

Het overleg van zaterdag 30 oktober was een van de belangrijkste van dit jaar: ruim 40 leden waren gekomen om het verkiezingsprogramma vast te stellen en, nog belangrijker, de kandidatenlijst vast te stellen. Dat lukte niet zonder slag of stoot maar wel zonder gemor of ontevredenheid. Uiteindelijk zou de vergadering het voorstel dat door de kundige externe commissie van drie was voorgesteld volgen.

Dat betekent dat Sandra de Wit lijsstrekker wordt van de afdeling. Gadegeslagen door man en dochter gaf ze na afloop strijdvaardig aan er zin aan te hebben. Ook stelde ze vast dat de nieuwe fractie haar best zal doen meer de openbaarheid te zoeken dan tot nog toe het geval was. Op plaats 2 werd Mark Veenstra, die daarmee een van de meest ervaren raadsleden gaat worden. Op drie werd Myra Eeken-Hermans gekozen die daarmee terug is van weggeweest. Eerder was ze geruime tijd lid van de raad van Grootegast. Op 4 werd Joachim Bekkering gekozen, jong, ambitieus en energie, zoals de commissie van drie die de voordracht formuleerde, vaststelde. Op 5 kwam een nieuw gezicht naar voren, Nicole Cox, die vanuit Boxmeer, via Amsterdam naar Lutjegast verhuisde en actief wil worden om zoals ze in een mooie en warme ‘aanvaardingstoespraak’ zei, iets terug te doen voor de samenleving. Op 6 staat Hans Koenders die in de vorige raadsperiode succes boekte met onder meer zijn voorstel voor de Knarrenhof terwijl Henrica Bergsma, de afgelopen jaren ondersteuner van de fractie onder meer voor het bijhouden van de website, op 7 terecht kwam.

Ook het verkiezingsprogramma haalde ongeschonden de eindstreep, zij het dat deze ook dit jaar weer ‘te dik’ bevonden werd. Maar de campagnecommissie gaat er korte metten mee maken, dat wil zeggen vertalen naar leesbare en concrete voorstellen. Na afloop dus de fotosessie. Lekker, iedereen heeft er weer zin aan.

Lijst van 1-9

  1. Sanda de Wit
  2. Mark Veenstra
  3. Myra Eeken-Hermans
  4. Joachim Bekkering
  5. Nicole Cox
  6. Hans Koenders
  7. Henrica Bergsma
  8. Tieme Kiesbrink
  9. Jan Vos