PvdA Pluim voor Het Trefpunt

Marum – Hans Koenders, raadslid PvdA Westerkwartier, reikte de Pluim van de PvdA aan de vrijwilligers van de kringloopwinkel Het Trefpunt in Marum. Deze Pluim wordt door de PvdA Westerkwartier uitgereikt aan Westerkwartierders die een belangrijke rol spelen in het leven van anderen en zo bijdragen aan een sociaal Westerkwartier.

De kringloopwinkel bestaat 10 jaar en wordt gerund door ruim 30 vrijwilligers. Naast een winkelfunctie voor huishoudelijke artikelen, boeken en kleding is het ook een soort buurthuis waar mensen binnenlopen voor een praatje of een kop koffie. Door de beperkte vaste kosten is het mogelijk om regelmatig geld te schenken aan goede doelen. Zo is in de 10 jaar van het bestaan zo’n 150.000 euro geschonken aan organisaties zoals het Leger des Heils, Het Rode Kruis en de minimacamping in Opende, maar ook aan initiatieven en instellingen voor kinderen.

Duurzaamheid, ontmoeting en financiële ondersteuning van mensen die dat goed kunnen gebruiken zijn zaken die de PvdA Westerkwartier van ganser harte aanmoedigt.

Fotobijschrift: Hans Koenders (uiterst rechts) reikt de Pluim van de PvdA uit aan de vrijwilligers.