Nieuwjaarsbijeenkomst 2024 in positieve sfeer

Zaterdag 20 januari hield het Gewest Groningen van de PvdA en de PvdA afdelingen Westerkwartier en Het Hogeland hun nieuwjaarsbijeenkomst in Aduard. Met inspirerende bijdragen van de noordelijke Tweede Kamerleden Julian Bushoff en Habtamu de Hoop en Groningse gedeputeerde Tjeerd van Dekken en een mooie pubquiz werd het jaar 2024 onder grote belangstelling geopend.

Vanwege de samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks in verschillende gemeenten in de provincie Groningen waren ook de leden van GroenLinks uitgenodigd en aanwezig bij deze nieuwjaarsbijeenkomst.

De sprekers stonden onder meer stil bij de politieke realiteit zoals de invloed van het rechts-extremisme, bescherming van onze rechtsstaat, de formatie, de spreidingswet en de Europese verkiezingen. Daarnaast kwamen ook regionale kwesties als aardgaswinning (en zoutwinning), kinderhartchirurgie in het UMC Groningen, asielzoekerscentrum Ter Apel en de problemen bij het verkeersknooppunt Meppel (auto- en treinverkeer) aan de orde. Met ESNS (Eurosonic Noorderslag) een paar kilometer verderop ontbrak een doorkijkje naar kunst en cultuur ook niet.

We kunnen spreken van een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in positieve sfeer en gaan in 2024 voor een hoopvolle toekomst waarin niemand wordt uitgesloten en waarbij er voor onverschilligheid geen plaats is.