Ook het landschap is voor ons van groot belang!

In navolging van het landelijke jaarthema “Ode aan het Landschap” van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen brengt de Werkgroep Regiomarketing van de Gebiedsraad Middag-Humsterland samen met de gemeente Westerkwartier een ode aan het Nationale Landschap Middag-Humsterland. Het themajaar “Ode aan het Landschap 2021” is bedoeld om het Nederlandse landschap onder de aandacht te brengen in al zijn facetten: niet alleen het landschap zelf, maar ook de cultuurhistorie, de historische verhalen, de invloed van de mens op de natuur, de kunstzinnige verbeelding van het landschap, de kwetsbaarheid ervan, enz.

In het afgelopen jaar is gebleken dat vanwege de coronacrisis veel mensen in eigen land op vakantie gingen en daarbij vooral ook de onbekende plekken gingen opzoeken. Ook voor 2021 verwachten we  dat er weer veel mensen op uit zullen trekken om het eigen land en de eigen streek te verkennen.  Om bezoekers hierbij op weg te helpen is op de website www.middaghumsterland.info<http://www.middaghumsterland.info> een activiteitenoverzicht te vinden met uitstapjes die men kan doen in het gebied, waaronder wandelingen, fiets- en kanotochten. Ook is overzichtskaart van Middag-Humsterland ontwikkeld, waarop alle toeristische adressen zijn aangegeven, evenals fiets- en wandelknooppunten.

Vanmiddag heeft wethouder Elly Pastoor uit handen van Lex van Wijngaarden (voorzitter van de Werkgroep Regiomarketing Middag-Humsterland) de eerste toeristische kaart Middag-Humsterland ontvangen. De kaart is vanaf eind april af te halen bij toeristische ondernemers, museum Wierdenland, supermarkten in het Middag-Humsterland, gemeentehuis Leek en Zuidhorn en ook te bekijken op www.westerkwartier.nl<http://www.westerkwartier.nl> en binnenkort op www.middaghumsterland.info<http://www.middaghumsterland.info>.