PvdA klaar voor de campagne !

Westerkwartier – Onder leiding van Rianne Vos uit Leek maakt de Partij van de Arbeid Westerkwartier zich op voor de raadsverkiezingen van 21 november 2018. Dat hebben de leden besloten tijdens de ledenvergadering op 24 maart in Ezinge. Als eerste partij in het Westerkwartier is de PvdA daarmee klaar voor de campagne.

De leden konden zich uitspreken over het concept-verkiezingsprogramma en de door een externe commissie voorbereide kandidatenlijst. De leden bekrachtigden het lijsttrekkerschap van Rianne Vos. De lijst bestaat uit 28 kandidaten, met een goede geografische spreiding over de vier samenstellende gemeenten en het Middag-Humsterland. De bovenste plaatsen worden verder ingenomen door Mark Veenstra (2), Sandra de Wit (3), Hans Koenders (4), Isolde den Haring (5) en Joachim Bekkering (6), Anne van der Laan (7), Henrica Bergsma (8) en André Hatzman (9). Hiermee is een goede verhouding tussen bewezen ervaring en jong talent bewerkstelligd, en een goede mix van kennis en vaardigheden binnen de toekomstige fractie.

De eerste negen van de lijst, vlnr Anne van der Laan, Hans Koenders, Isolde den Haring, Henrica Bergsma, lijsttrekker Rianne Vos, Sandra de Wit, Mark Veenstra, Joachim Bekkering en André Hatzman.

Het verkiezingsprogramma heeft als titel “We laten niemand los. Voor een sociaal, duurzaam en energiek Westerkwartier”. Het programma bevat voorstellen voor een solidaire en duurzame samenleving, voor betaalbaar wonen, voor behoud en ontwikkeling van ons prachtige landschap en voor een leefbaarheidsfonds om de voorzieningen in de dorpen op peil te houden en de dorpen ook na de herindelingen niet op afstand van het gemeentebestuur te plaatsen.

Een levendige vergadering zet Rianne Vos op de eerste plek van de lijst.

De bijeenkomst was spannend want de leden wilden het laatste woord over de samenstelling van de lijst. En zo hoort het ook. Zo zette oud-wethouder in Zuidhorn Jan Oomkes zich in voor een hogere plaats van Mark Veenstra, die een vierde plek toebedeeld had gekregen van de onafhankelijke selectiecommissie. Dat bevlogen betoog raakte een snaar, een kleine meerderheid van de vergadering stemde in met een tweede plek voor Veenstra na lijsttrekker Rianne Vos. Daarmee schoof Tolbertster Sandra de Wit van de tweede naar de derde plaats. Ook de plaats op de lijst voor het huidige raadslid André Hatzman lokte discussie uit. Uiteindelijk belandde Hatzman op de negende plaats.

 

De vergadering nam het voorgestelde programma over zonder verdere amendementen.