Soamloop: Balanceren in armoede in het Westerkwartier

Op vrijdagmiddag 24 mei van 15.30 uur tot 17.00 uur, eventueel uitloop tot 17.30 uur, gaan de fracties van GroenLinks Westerkwartier en PvdA Westerkwartier en andere geïnteresseerden in gesprek over het balanceren in armoede in het Westerkwartier.

Locatie

De bijeenkomst wordt gehouden in de speeltuin Notoaristuun Grootegast (parkeren op het Marktplein tegenover het gemeentehuis in Grootegast en dan lopen naar de speeltuin achter de flat) van 15.30 uur tot 17.00 uur, eventueel uitloop tot 17.30 uur.

Gevolgen van armoede

Armoede is meer dan een lege portemonnee. Het is een leven waarin uitsluiten een rol in speelt, waar dagelijkse gevechten en veel stress om waardigheid en gezondheid een rol spelen. Deze speeltuin in het hart van Grootegast is de plek waar veel mensen met een kleine beurs hun vakantie vieren. Picknicken, op de fiets of lopend en voor de kinderen lekker spelen.

Programma

  • 15.30 uur Ontvangst met koffie/thee in de speeltuin
  • 15.45 uur In gesprek met Ingrid de Bruijn (Humanitas), het panel van Humanitas met mensen die in armoede leven en vertegenwoordigers van stichting Schuldhulpmaatje. Ook hopen we het nieuwe kinderkookboek van Voedselbank Westerkwartier te presenteren.
  • 17.00/17.30 uur Verwacht einde

Opgave

Je kunt je opgeven bij KlaasWybo kw@kwvdhoek.nl of Myra info@brugvrouw.nl.