Themadiscussie – ‘Een duurzame revolutie – betaalbaar voor iedereen’.

Betaalbaar duurzaam

Op donderdag 21 september a.s. houdt de PvdA-Westerkwartier een eerste discussieavond in een reeks van vijf ter voorbereiding van het verkiezingsprogramma. Hoe kunnen we duurzame energie zo organiseren dat iedereen daar profijt van trekt, ook mensen met een lager inkomen? En: hoe gaan we om met de spanning tussen meer duurzaamheid en behoud van ons mooie landschap?

Dit als inbreng voor het nieuwe verkiezingsprogramma

Titel: ‘Een duurzame revolutie – betaalbaar voor iedereen’.

Plaats: Grand Café In ’t Holt 1654, Hoofdstraat 2, Zuidhorn

Aanvang : 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Vorm : na de inleidingen is er ruimte voor een gesprek tussen de zaal en het panel aan sprekers.

Sprekers zijn o.a:

  1. Christian Zuidema (universitair docent Ruimtelijke planning (Rijksuniversiteit Groningen)
  2. Eric Veldwiesch (Gebiedscoöperatie Westerkwartier)
  3. Carina Wiekens (onderzoeker lectoraat Energie en Gedrag, Hanze)
  4. Marcel Koenis (Enexis/Grunneger Power)

Achtergrond

In november 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Voor het eerst gaan de kiezers van Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek naar de stembus om samen één nieuwe raad te kiezen. Hoe gaat dat nieuwe Westerkwartier er uit zien? Hoe versterken we de sociale en economische structuur van dit gebied van dorpen, coulissen, bossen, kwelders, dijken en rivieren? Hoe wordt het Westerkwartier nog meer het ‘beste’ kwartier om te wonen, werken en te recreëren?

Daarover organiseert de PvdA dit najaar vijf bijeenkomsten onder het motto : ‘PvdA – de rode draad in het Westerkwartier’.

Thema van de eerste bijeenkomst op 21 september is: ‘Een duurzame revolutie – betaalbaar voor iedereen’. Hoe kunnen we duurzame energie zo organiseren dat iedereen daar profijt van trekt, ook mensen met een lager inkomen? En: hoe gaan we om met de spanning tussen meer duurzaamheid en behoud van ons mooie landschap?

De andere thema’s zijn

  1. Sterke kernen/leefbaarheid (5 oktober in Grootegast),
  2. Sociale zekerheid (11 oktober in Marum),
  3. Betaalbaar wonen (2 november in Marum) en, als afsluiter,
  4. Lokale economie, op 16 november in Leek.

Vijf tinten rood dus. Iedereen is welkom op deze avonden. De PvdA stelt mede op basis van de opbrengst van deze bijeenkomsten haar verkiezingsprogramma vast. Over dat programma beslissen uiteindelijk de leden van onze partij. Maar dit is het moment om mee te praten!

—————–