Thuis in het Westerkwartier: in een lekker warm huis

Iedereen wil graag een warm huis. Zeker in de koude maanden waarin we nu beland zijn. Voor de beleidsmakers blijft het een puzzel om aan de ene kant te zorgen voor warme huizen voor iedereen, tijdens het omschakelen naar wind- en zonne-energie en het loslaten van het vertrouwde gas en aan de andere kant zorgen dat alles ook nog goed betaalbaar blijft. De PvdA blijft zich inzetten voor mensen met een smallere portemonnee.

Gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft Mark Veenstra namens PvdA Westerkwartier fractie de nota ‘Warmtetransitie’ besproken en daarin gaat het ook over een nieuwe manier om onze huizen te verwarmen. De eerste opdracht is natuurlijk isoleren, isoleren en nog eens isoleren. Want: wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Verder werd er gesproken over een warmtepomp die zowel op elektriciteit als op gas werkt: een hybride warmtepomp. Dit lijkt een prima oplossing voor veel huizen, maar dat moet wel betaalbaar blijven.

En er zijn heel veel woningen in onze gemeente waarbij woningeigenaren best veel geld moeten investeren om de omschakeling naar duurzame energiebronnen (zon, wind) mogelijk te maken.

De PvdA vindt dat iedereen zich thuis moeten kunnen voelen in het Westerkwartier, dus ook in een lekker warm huis.