Warme truiendag en klimaat inzet PvdA en GroenLinks

De verwarming kan bij ons een graadje lager want het is vandaag Warmetruiendag!! Het idee achter de Warmetruiendag is simpel, iedereen trekt een warme trui aan zodat de verwarming lager kan. Met elke graad die je verwarming lager gaat, bespaar je 6% energie. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

De PvdA en GroenLinks in het Westerkwartier doen mee, maar onze inzet voor het klimaat gaat natuurlijk wel verder dan alleen het aantrekken van een warme trui:

  • We zetten vol in op isoleren! We maken plannen met inwoners en woningcorporaties om in kortere tijd nog meer huizen te isoleren dan we nu al doen;
  • Energiecoaches geven inwoners gratis advies over welke maatregelen zij kunnen nemen om energie te besparen en op welke wijze zij deze maatregelen kunnen financieren;
  • We geven subsidie aan energiecoöperaties waarin inwoners samen aan de slag gaan met verduurzaming en het opwekken van duurzame energie.

Wil je meer weten over onze klimaatplannen of welke thema’s de PvdA en GroenLinks verder samen oppakken? Lees dan ons Plan Westerkwartier.

Collage Warmetruiendag 2022