Wethouderskandidaat GroenLinks en PvdA Westerkwartier

Op donderdagavond 10 februari is Bé Schollema door GroenLinks en PvdA gepresenteerd als kandidaat wethouder voor de komende raadsperiode in de gemeente Westerkwartier.

De 42-jarige Schollema, geboren en getogen in Middelstum, is geen onbekende politicus in de provincie. Hij werd op jonge leeftijd bestuurlijk actief in het Groningse, waarbij hij zowel de PvdA als GroenLinks vertegenwoordigde. Van 2014 tot 2020 was hij wethouder in Loppersum, totdat die gemeente opging in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Het afgelopen jaar was hij wethouder in Pekela. Hij werd door Binnenlands Bestuur in 2020 genomineerd voor de titel ‘beste bestuurder van een kleine gemeente’.

Annemiek KleinJan, lijsttrekker GroenLinks “Ik ben blij met het advies van de wethouders adviescommissie. Bé is bestuurlijk capabel, intelligent en oprecht. Heeft gevoel voor politieke verhoudingen en spreekt de taal van de inwoners.” Het advies van de commissie van GroenLinks is na een zeer zorgvuldig proces tot stand gekomen.

De fractie van de PvdA droeg los van GroenLinks ook Bé voor als kandidaat wethouder. Sandra de Wit, lijsttrekker van de PvdA: “De fractie van de PvdA is enthousiast, we zijn blij dat Bé bereid is deze verantwoordelijkheid op zich te nemen en zich in te zetten voor onze plannen. Armoede, klimaat en wonen zijn onderwerpen die vragen om een daadkrachtige bestuurder. Die hebben we in Bé gevonden.”

Beide partijen trekken samen op in de campagne en zetten in op een versterking van groene en solidaire politiek. Met de keus voor een gezamenlijke kandidaat wethouder laten ze zien dat ze ook hierin elkaar weten te vinden.

Fotobijschrift: Wethouderskandidaat Bé Schollema, geflankeerd door lijsttrekkers Sandra de Wit (links, PvdA) en Annemiek KleinJan (GroenLinks)