Westerkwartier heeft een menukaart vol jongerenactiviteiten

Sociaal werk De Schans biedt jongeren in het Westerkwartier de komende tijd nog meer activiteiten aan dan dat zij normaal doen in de vorm van een online menukaart op www.sociaalwerkdeschans.nl/agenda/

Het aanbod bestaat uit een combinatie van digitale en fysieke activiteiten. De activiteiten sluiten aan op waar jongeren vertellen behoefte aan te hebben. De komende maanden wordt regelmatig bekend gemaakt wat er de volgende weken ‘op het menu’ staat. Op deze manier kunnen de activiteiten altijd aangepast worden op de maatregelen die dan gelden. Hiermee biedt de gemeente de jongeren mogelijkheden tot ontspanning, ontmoeting en bewegen.

Leuke dingen doen
Jongeren geven aan dat zij begrip hebben voor de coronamaatregelen. Maar ze zien wel erg uit naar mogelijkheden om weer leuke dingen te doen en elkaar te ontmoeten. Daarom is de gemeente Westerkwartier samen met Sociaal Werk de Schans aan de slag gegaan met een plan van aanpak. Wethouder Elly Pastoor: “Het is belangrijk dat we goed naar de jongeren luisteren en dat we vervolgens in actie komen, zodat zij zich gehoord en gezien voelen. En natuurlijk zodat ze weer dingen hebben om naar uit te kijken. Ik roep onze jongeren dan ook op zich massaal aan te melden voor de activiteiten van De Schans. Er zit echt voor iedereen wel iets bij om aan mee te doen.”


Bootcamp, koken, tekenen en gamen
In de komende periode kunnen kinderen en jongeren in verschillende dorpen een bootcamples volgen in de buitenlucht. Ook worden er online workshops tekenen en Indonesische hapjes maken georganiseerd. Jongeren van 12 tot en met 23 jaar kunnen in de komende maand twee keer tegen elkaar strijden in een online-game-evenement. Deelname aan de activiteiten is voor iedereen gratis.

Studieplekken
Een belangrijke wens van scholieren en studenten is om een rustige omgeving te hebben voor school en studie. De Bibliotheek biedt in samenwerking met de Schans een aantal studieplekken waar scholieren en studenten die daar behoefte aan hebben zich voor kunnen inschrijven.


Online Masterclass ‘Steun je puber (en heb het zelf ook een beetje leuk)’

Aan ouders en verzorgers wordt ook gedacht. Speciaal voor ouders met pubers is er op 6 april een online Masterclass, georganiseerd door de Schans in samenwerking met de Bibliotheek. Pubercoach Femke Wester neemt ouders en verzorgers mee in de ontwikkeling en belevingswereld van pubers en geeft praktische tips.

Doe mee en (be)denk mee

Het overzicht van de activiteiten en de mogelijkheid voor inschrijving is te vinden op de website van de Schans: www.sociaalwerkdeschans.nl/agenda/. Hou ook de social media van de Schans in de gaten. Jongeren die zelf ideeën hebben voor activiteiten of vragen hebben, of jongeren die gewoon een praatje willen maken (fysiek of online), kunnen de jongerenwerkers een berichtje sturen via Facebook, Instagram of Whatsapp.