Westerkwartier Paardenkwartier excursie

Op zaterdag 14 september organiseerde Westerkwartier Paardenkwartier (WKPK) een excursie naar Noord Limburg. Het doel van de reis had was om bij Limburg Paardensport inspiratie op te doen voor Westerkwartier Paardenkwartier door te ervaren hoe de paardensector daar floreert en effect heeft op de hele regio. Naast raadsleden waren bestuursleden van de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier, een bestuurlijke en ambtelijke delegatie van de gemeente Westerkwartier en provincie Groningen en organisaties en bedrijfsleven met een relatie tot de paardensport van de partij.

We bezochten het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg, waar in samenwerking met provincie Limburg, de gemeente Horst aan de Maas en het bedrijfsleven een internationaal toonaangevend centrum voor de hippische sport is gerealiseerd. De spin-off voor de regio Peelbergen van deze ontwikkelingen werd goed in beeld gebracht. Interessante voorbeelden kwamen voorbij van hoe de samenwerking tussen bedrijfsleven en diverse overheden vorm kreeg. Zowel op het gebied van economie, landbouw, landschap en ruimtelijke ordening, sport, toerisme en arbeidsmarkt werden de positieve effecten belicht.

Onze wethouder, Elly Pastoor, was een van de bestuurders die mee was. In een reactie op de reis zei Elly: de busreis een zeer waardevolle ervaring: “Vanuit de gemeente Westerkwartier stimuleren we de regionale economie door een samenhangende aanpak te ontwikkelen op het gebied van de hippische sport en vrijetijdsbesteding. Vandaag zien we een mooi voorbeeld in de praktijk waartoe dit kan leiden.”

Als raadslid goed te zien op welke manier de recreatie en verschillende andere beleidsterreinen in elkaar grijpen en welke impact er zo ontstaat.

Sandra de Wit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.