Zorgen PvdA Westerkwartier over veerkracht ondernemers

De PvdA Westerkwartier maakt zich zorgen over de veerkracht van de ondernemers in het Westerkwartier en heeft daarvoor aandacht gevraagd aan het college tijdens de raadsvergadering van woensdag 26 januari 2022.

Zaterdag 15 januari maakte burgemeester Ard van der Tuuk een ronde in de gemeente Westerkwartier langs de ondernemers in het gebied. In de media heeft de PvdA vernomen dat hij geschrokken is en zich grote zorgen maakt over de ondernemers.

Dinsdag 25 januari zijn er nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen voor diverse sectoren in onze samenleving aangekondigd. Zo krijgt de horeca eindelijk weer meer ruimte en kan ook de cultuursector weer aan de slag. Vorige week konden de niet-essentiële winkels alweer open.

Na twee jaar van maatregelen, sluitingen van winkels, horeca en culturele instellingen kan de PvdA zich voorstellen dat de rek er voor veel ondernemers uit is. Wat betekent dat voor de verschillende ondernemingen, de kloppende winkelharten in het Westerkwartier, maar vooral ook voor de gezinnen die hiervan moeten leven?

De PvdA maakt zich, net als de burgemeester, zorgen over de ondernemers en hun gezinnen.

Zie ook het persbericht: Burgemeester van der Tuuk langs bij ondernemers in het Westerkwartier.

Namens de verschillende ondernemers in het Westerkwartier heeft Mark Veenstra namens de fractie van de PvdA de volgende vragen gesteld aan het college:.

  1. Deelt het college deze zorgen?
  2. Is het college bereid om extra aandacht te besteden aan de situatie waarin veel ondernemers
    verkeren?
  3. Wil het college de raad op de hoogte houden van de ontwikkelingen en stappen die gezet worden?
Mark Veenstra