Boomlange bomenmeter voor college

In de pauze van de gemeenteraadsvergadering van 12 juli 2023 boden de fracties van GroenLinks en PvdA Westerkwartier een 3 meter hoge bomenmeter aan aan het college, met het verzoek om deze een mooi plekje te geven in het gemeentehuis in Zuidhorn.

“Bomen doen mensen goed. Een groenere omgeving is een gezondere omgeving. Bomen doen ook de natuur goed, want ze dragen bij aan de biodiversiteit,” aldus de beide fracties. “In het coalitieakkoord is afgesproken om per inwoner van het Westerkwartier een boom te planten. We zijn nu een jaar onderweg en graag willen wij zichtbaar maken hoever het staat met dit voornemen.”

Om het aantal nieuwe bomen bij te houden en voor bezoekers aan het gemeentehuis zichtbaar te maken, boden de fracties van GroenLinks en PvdA Westerkwartier het college een ambachtelijke bomenmeter aan. Gemaakt van een doorsnee van een stam van een iep. “Wij hopen dat deze een mooi plekje krijgt in de hal van het gemeentehuis en dat er met het bijgeleverde blaadje bijgehouden wordt hoeveel bomen er geplant zijn,” aldus Annemiek Kleinjan Uneken (GroenLinks) en Myra Eeken-Hermans (PvdA). “Ook geven we de suggestie mee om een digitale bomenmeter op de website te plaatsen, zodat nog veel meer mensen kunnen zien hoe het met het bomen planten gaat.”

Namens het college nam wethouder Bert Nederveen de bomenmeter in ontvangst en beloofde er een mooi plekje voor te zoeken.