Gezinsverzorgende gaat gezinnen helpen in het WesterkwartierDe gemeente Westerkwartier start in samenwerking met Cosis met de inzet van de gezinsverzorgende voor gezinnen die ondersteuning kunnen gebruiken. De gezinsverzorgende helpt de gezinnen in het dagelijks ritme en de opvoeding. Het gaat om een pilotproject van twee jaar.


Het doel van deze pilot is proberen de eigen kracht van het gezin zoveel mogelijk te versterken. Dit doen we door snelle en laagdrempelige gezinshulp op maat in te zetten, waarbij de hulpvraag van het gezin centraal staat. Een spin in het gezinsweb dus. Dat begint met praktische werkzaamheden op te pakken en structuur te bieden in gezin en huishouden.  Wethouder Pastoor: Structuur en een opgeruimd huis zijn een belangrijke basis voor het opgroeien van kinderen. Praktische hulp bieden bij het aanpakken van de dagelijkse zorgen. Met de inzet van de gezinsverzorgende willen we gezinnen in het Westerkwartier daarbij ondersteunen.

Tijdens de pilot stelt Cosis begeleiders beschikbaar die de functie van gezinsverzorgende gaan uitvoeren. Op aangeven van consulenten van de gemeente zal de gezinsverzorgende in gezinnen worden ingezet. Samen met het gezin wordt een plan gemaakt met doelen dat de basis is voor de inzet van de gezinsverzorgende.

Preventieprogramma Sociaal Domein
Deze pilot duurt en maakt onderdeel uit van het Preventieprogramma Sociaal Domein. Met dit programma werkt de gemeente aan beter passende ondersteuning voor haar inwoners. Hierbij sluit de gemeente aan bij de behoefte van de inwoner en bij de eigen kracht van het netwerk en de gemeenschap. Samen gaan we op zoek naar de best passende oplossing, dichtbij u in de buurt.