Onderwijs en kinderopvang in de Wilp onder 1 dak

Wij als PvdA Westerkwartier vinden dat basisscholen een buurtfunctie hebben en wij juichen samenwerkingsscholen toe. Tevens streven wij naar kind centra waar school en kinderopvang en Centrum voor Jeugd en gezin samenwerken

Er is verandering op til in De Wilp. De twee basisscholen van Stichting Quadraten cbs de Wegwijzer en obs de Dorpel en Kinderopvang Babbel gaan samen een kindcentrum vormen. Op termijn wordt de Wegwijzer de locatie van het kindcentrum. Al in oktober zijn daarvan de eerste tekenen zichtbaar. Dan worden namelijk extra lokalen bij cbs de Wegwijzer geplaatst.

Per 1 januari 2021 zal Stichting Quadraten Kinderopvang Babbel overnemen. Op 1 augustus 2021 zullen beide scholen fuseren en één school gaan vormen. Dan is het nieuwe kindcentrum formeel een feit. Vanaf dat moment wordt er gezamenlijk zorg gedragen voor de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar in De Wilp en omstreken.

Wethouder Elly Pastoor ziet het kindcentrum als een positieve ontwikkeling voor het dorp: “Voor het kind is er een veilige, soepele overgang, de kinderen worden van jongs af aan goed gevolgd en voor de ouders is er het gemak van alles onder een dak.” Quadraten kan de uitbreiding van het gebouw van de Wegwijzer realiseren dankzij een bijdrage van de gemeente Westerkwartier.