PvdA brengt werkbezoek aan Museum Wierdenland in Ezinge.

PvdA brengt werkbezoek aan Museum Wierdenland in Ezinge.

Na een hartelijke ontvangst en een speedtour door het museum werden aan tafel de nodige ambities dan ook uitgesproken. Voorzitter Rika Pot; “ Musea hebben veel meer functies dan alleen cultuurbehoud, daarbij wordt het voor musea en erfgoedinstellingen steeds moeilijker zichzelf te bedruipen met de entreegelden die bezoekers betalen”.

Ezinge. Afgelopen donderdag heeft de PvdA Westerkwartier een werkbezoek gebracht aan Museum Wierdenland in Ezinge. Aanleiding was een nadere kennismaking met de mensen achter het Museum en een artikel in Dagblad van het Noorden waarin de directeur Heidi Renkema samen met de andere 14 musea in het Westerkwartier de handen ineen wil slaan om te komen tot een gezamenlijke belangenbehartiging richting de nieuwe gemeente. Een nadere toelichting dus.

Raadslid Mark Veenstra; “Qua ambities en doelstellingen ontbreekt het hier dan ook zeker niet, meerdere functie komen hier samen en met de regionale functie van het museum, snappen we nu ook beter waarom bestuur en directeur Renkema pleiten voor verruiming van de subsidie aan musea in de nieuwe gemeente”.

Na de toelichting en overhandiging van de het beleidsplan kon de PvdA fractie zich opmaken voor het toetje van de avond; een lezing onder leiding van Egge Knol over het ontstaan van ons prachtige landschap Middag-Humsterland. Een mooie afsluiting van de avond. Het kon minder.